chrismas_cards

Материали: цветен картон, конец – ламе 3.5 метра, бял картон-8x8 см, тиксо, бои за оцветяване по избор.
Инструменти: ножица (макетен нож), инструмент за биговане, гъба, игла за гоблени
Изработка:
1. Изрязваме правоъгълник от цветен картон с размери: 19 х 9.5 см.

2. Прегъваме го на две по средата на дългата страна като преди това сме го биговали.

3. В центъра на образувалият се след прегъването квадрат забиваме пергел и очертаваме кръг с радиус 4 см.

4. Разделяме кръга на  равни разстояния. Може  с транспортир през 6 О или  с линия през 4 мм да насечем окръжността. Вече имаме 60 пресечни точки.

5. Взимаме гъбата, подлагаме я под цветният картон и с иглата си правим дупчици в пресичането на окръжността и линиите от транспортира.

6. В готовите дупчици промушваме иглата с конеца по схема N 1. Първото провиране е отдолу - 1нагоре. Прескачаме винаги по 13 дупчици и пробождаме картона в 14-тата като се движим винаги в една посока ( в случая по посоката на часовниковата стрелка).Така обикаляме по кръга до образуването на лъчи на звезда от всеки един отвор, като сме промушвали иглата по 2 пъти през всяка дупчица.

7. Копираме в най-близкият копирен център камбанката ( шаблон N1) от тази страница върху картон. Вече имаме шаблон. Изрязваме я по контура и я очертаваме върху  кръг от бял картон с радиус 2.5 см.

9. Оцветяваме елементите и върху белият картон с техника и цветове по избор: моливи, акварел или пастели и залепяме белият кръг с камбанката върху лицевата част на картичката с двойно залепващо тиксо.

Поздравления!
Имате първата си картичка за поздравления за Коледа!

 

 2

 35

 

 

 

 

kambanka

 

Банер
Банер
Банер
Банер