wreath_5.jpg Сигурно след Трифон зарезан сте подрязали Вашата лоза, ако не сте, тогава една разходка в парка ще и приятна и от полза за да си намерите материал за основата на венеца.В краен случая я заменете с лесно огъваща се тел. 
 wreath_0.jpg Материали: 7 пъдпъдъчи яйца, 3 кокоши яйца, отрязани клони от лоза, пакетче слама
Инструменти: лозарска ножица, голяма  игла за шиене, канап или конци за макраме
 wreath_7.jpg Изпълнение:
1. Нарязваме  клони от лоза или от върба, потапяме ги за 24 часа в леген с вода за да станат гъвкави.
2.  Извиваме ги в кръг и ги завързваме с канапени конци. Оставяме един от крайчетата при завързване по-дълъг от другият и ги отрязваме.
3. Издухваме яйцата по следният начин:
С помощта на игла или карфица направете неголеми дупки в двата края на яйцето - като в горният да е по-малка. През някоя от тях промушете игла, пробийте жълтъка и го разбъркайте доколкото е възможно. Можете да издухате съдържанието на яйцето с уста или през сламка. Изплакнете яйцето след това задължително!
 wreath_2.jpg  4. Нанизваме яйцата на конците и завърза ме двата края на конеца, минавайки през венеца. На същите конци може да нанижете и дървени топчета, семки парчета от шишарки и др. материали от гората.
5. Между яйцата завързваме на панделка снопчета от сламата.

 wreath_4.jpg

 Съвет:

не се притеснявайте, ако отворите Ви при издухване са станали по-големи. Запълнете ги с малко слама и може да ги подлепите с лепило Ц 200!

Банер
Банер
Банер
Банер