kamyni.jpgЯйца с кристален холограмен гел


За целта ще Ви трябват яйца, купа ( стъклена) поставка за яйце, Кристален гел, клечка за зъби, фин цветен пясък, нож или шпатула и най-вече ЖЕЛАНИЕ!

Издухваме яйцата, измива ме ги.
Изчакваме да изсъхнат  и започваме  нанасянето с шпатула или нож на гела върху яйцата. Прави се на дебело. Преди да са изсъхнали може да ги загладим с пръст и вода или да ги направи грапави като на снимката с леко издърпващи движения с пръст от яйцето на вън. След това може да ги посипете с фин пясък, да вложите в обема на гела камъни или просто да ги надраскате с клечка. Всички тези предложения са на снимките.
Едно от яйцата е и със техниката ДЕКОПАЖ. За нея трябва да сте си подготвили част от салфетка само на един единствен кат.  След като намазваме яйцето с лепило за техниката залепяме салфетката. След изсъхваме намазване отново повърхността върху салфетката и очертаваме със златен контур   за стъкло. Ако сте направили това само на част от площта на яйцето, то останалата част може да я допълните с нанесен кристален гел.

 

 

 

kupa.jpgРазбира се за тези ЛУКСАРИ яйца Ви трябват подобаващи чашки за яйца и купа.
За декориране то на стъклена купата съм използвала пясъка, с който посипвахме яйцата и лепило Ц200. След като си нарисувах вълнички лекичко с молив върху стъклото, запълних очертанията с лепилото и посипах с  пясък. Той полепва само където има лепило и е готово! УРа! Вече си имам нарисувана купа, но за да остане дълго време пясъка на нея пръскаме с лепило спрей, защото с ако се нанася с четка ще съборите пясък.

 

 

 

draskani.jpgpiasyk.jpgС техниката декопаж е направена и поставката на яйцето. Естествено за разлика от зелената и червената  маса тук не се използват  пластмасови съдове, а предимно стъкло, за да си взаимодействат естетически добре материалите.
Залепяме салфетката на стъклената поставка, а в чинийка правим контур с флорални мотиви. След изсъхването правим такъв и на самата чашка.

Гела е на водна основа, но побързайте да си измиете инструментите след работа. След 24 часа, яйцата ще са изсъхнали и инструментите същоSmile

Успех!

 

 

 

 

 

deko.jpgpostawka.jpg 
Банер
Банер
Банер
Банер