garden-lights

Полъха на лятото започва да се усеща...и за разлика от други европейски страни при нас вечерите са приятни когато сме на вън, без значение дали сме в градината, на верандата или на мъничката тераса винаги може да си направим кът за почивка след горещият работен ден.

В момента има страхотни предложения на мебелните фирми за градински мебели и аксесоари. Малка разходка и обзавеждането ни е готово, но понякога детайлите действат много по-силно от общата среда. Има нещо което винаги е придавало романтичност на тези вечери-запалената свещ и охладеното бяло вино-J

И ако имаме време да направим нещо сами, то това ще ни подействат още по-силно.

lantern0

На всички в домовете ни остават купища от буркани. В къщите с бебета остават бебешки бурканчета, а там където децата са пораснали от лютеници и майонези. В нашият офис се събират огромно количества буркани от суха сметана. Те са с тъмно кафяв стъкло и предполагам че светлината от тях ще е далеч по малко от по-популярните , които са напълно прозрачните.

Как да си направим градински фенери от купищата с празни буркани.

 

lantern11

Необходими са ни следните материали: Буркани, тел и свещички

Инструменти: клещи за рязане на тел и...

МНОГО ЖЕЛАНИЕ ДА МАЙСТОРИМ РАЗНИ НЕЩА.

Изработка:

1.Махнете етикетите на бурканите. По лесно ще стане, ако натопите буркана в топла вода.След това почистваме стъклата с тел за съдове.

Ако бурканите са Ви прозрачни и обичате да си рисувате, сега е момента да се забавлявате. Всяко една рисунка на лист хартия, може да я закрепите от вътрешната страна и да я прерисувам с бои за стъкло.За това не са необходими умения, картинката може да я прекопирате от всяка една илюстрация.

2. Отрежете две парчета тел.Едното увийте около резбата на буркана, така че да е под ръбче и да не изскача, а другото го сложете като дръжка на кошница.

Фенера ви е готов за романтичните Ви вечери!

В зависимост от това каква е " премяната” на буркана ви можа да го използвате по различни случаи:

С ярки светове и детски рисунки за детско парти или с хартиени и текстилни дантели за венчавката на вашата приятелка.

Приятно майсторене, а ние се захващаме защото се очертава голямо градинско парти за моят рожден ден с украса за голям двор. Мисля, че ще има един отговорник за запалването на всичките 30-40 фенер...

lantern2

Ако съм ви затруднила с намирането на празни бурканчето..може би имате празни консерви. Необходим ви е и един пирон и чукче. Нарисувайте силует по тях на цвете или нещо друго ги надупчете по него. Има и тънкости, разбира се, за да не ви се нагъни консервата от ударите на чукчето.

lantern4lantern6

Ако имате перфоратор може да ги надупчете

допълнително за да излизат повечко струйки със светлина.

lantern9

Ако и с тези материали и инструменти Ви затрудних, то подаръчни торбички със сигурниост имате или ще получите в началото на рожденнит си ден:-)

Докато се съберат всичките ви гости и ще се стъмни...

Вижте сами, че и с тях се получават приказно нещата:

lantern5

lantern7lantern8

Ако и с торбичките Ви затрудних, във всяка къща на плетачка има кълбета с прежди.

Изплозваите инструкцията за изработка на играчки за елха и ги закачите с малка чаена свещ в грaдината си.Денем-украса, вечер-осветление..yarn_lantern

lantern1

От миналото лято в сайта има и други идеи за фенери, свещи и рамкa за летни спомени.

lantern10

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер