jewelМатериали:

медна пластина с форма на листо, червена и златна пудра за емайл ”Ефколор”- 10 мл, мъниста „ВиваДекор”-златни d=2мм, тел за бижута, лента от червена органза -1 м

Инструменти: поставка за печене, лопатка, фурна за печене, салфетки, сито за пудрата.

Подготовка:

 1. Почистваме металната повърхност с шкурка.
 2. Заменяме капачката на избраният цвят пудрата със ситото.

Изработка:

step_1
 • Поставяме медната форма върху лопатка и поръсваме с червеният цвят до пълно и покритие на метала.
 • Внимателно преместваме формата върху конзола за печене и печем в фурна БЕЗ ВЕНТИЛАТОР на 150 оC от 3 до 5 мин.
 • Изваждаме и изчакваме да изстине.
 •  

  step_2
 • Поставяме отново листото на лопатката и поръсваме само по единият ръб със златният цвят. От начина на пудрене праха навлиза в основният червен цвят и се получава ефекта на приливане от цвят във цвят.
 • Отново поставяме листото за печене в фурна БЕЗ ВЕНТИЛАТОР на 150 оC от 3 до 5 мин. Така печем всеки един цвят, които полагаме и на гърба на изделието.

  Емайлираното бижу е готово! То може да е елемента за новите Ви обици, гердан, висулка за телефон, чанта или подарък за приятелка наближаващите именни дни.

  Ето още една идея за сръчни ръце за да бъде гердана ни не само с едно единственно есенно листо:

  biju

  Ето още една идея за сръчни ръце за да бъде гердана ни не само с едно единствено есенно листо:

   Взимате тел за бижута с дължина 45 см. Сгъвате я на 3 ката и започвате да увивате спираловидно друго парче тел около нея. На всяка четвърта намотка нанизвате по едно златно мънисто. В образували те се уши в двата края нанизваме на два ката лентата от органза и дори да нямате закопчалка за гердани красивата пандела на органзата ще регулира дължината на гердана спрямо деколтето Ви.

  Успех!

  efekt1

  ladybird

  Приятелски съвети:

  - Практично поръсвайте върху салфетка, за да може да си събирате пудрата отново във бурканчето.

  - Ако не може да си намерите поставка за изпичане приспособете си друго метално изделие с дръжка за да издържа на температурата, захващайте го с дървена щипка.

  - Други ефекти освен приливането от цвят в друг цвят са поръсването на пудрата с втори цвят през мрежести тъкани като марля, фини решетки, слагане на фигурки и букви от хартия докато се пудри за да се отделят с основният цвят. При печенето пудрата се стопява и става като лепило за влагане в повърхността на всякакви видове материали, които издържат на 180 о С- камъни, метални и стъклени фигурки и орнаменти.

   

   

  Банер
  Банер
  Банер
  Банер