green_table.jpgЗа разлика от ежедневната трапеза върху бледо жълтата си покривка на този ден слагам парче органза в зелено или може някое старо прозрачно перде. То винаги е по-голямо от масата и му прищипвам падащите части с декорирани щипки. На тях прикрепям  с кабърче  яйце с цветни точки от перфоратор. Яйцето може да се изработи от филц или вълнен плат.
Когато набера органзата и я защипя с щипките от всички страни на масата ми под нея  се подава основната покривка и обяда вече е по- тържествен.
 eist_rabbit.jpg Купата за нашите яйца е обикновена пластмасова купа, която сме облепили с боя имитиращата трева- „Viva décor - Modelling Grass”.
Боята може да я намерите в магазините за художници в зелен цвят като сочна трева и жълта като слама. И двата са подходящи за поднасяне на яйцата ни като в гнездо.  Тя е с голям обем и в нея може да вградите пролетни цветя и камъни.
Нашите цветя са във вид на венец и са сложени допълнително върху купата. Как да ги изработите:
Вземете пластилин за печене. Направете топче, после плоска питка и изрежете с нож- равнобедрен триъгълник от белият цвят. Завийте единият ъгъл при бедрото към другият и мушнете жълто парче пластелин преди да сте завили напълно в цвете. Направете така достатъчно на брой калии, притиснете ги към кръгче от зелен пластилин и опечете  според указаният му за температура.
 
 shablon_resize.jpg  На страницата ни е приложен шаблон със зайче. Копирайте го до желаният размер. Нанесете го няколко пъти в редичка на по-дебел картон и гирлянда  или веселата ограда за масата Ви е готова. Оцветете моркова в оранж и яйцата в зелено. Залепете двата края един за друг и вече зайчето ще пази яйцата да не се ядът от децата чак до Възкресение!
Същият шаблон, се използва за направата на картичка ни. На тъмно зелен картон ( двойно сгънат) залепяме правоъгълник от зелен лен с разнищени крайчета. Върху него залепяме зайчета от бял картон с оцветен морков.
Жълтото цвете залепям в ъгъла изработено от панделки за опаковане на букет.
 egg_resize.jpg  Всички яйца участващи в нашата маса са нарисувани веднага след сваряване с мазен пастел (става и с подострена свещ) и след това са потопени боя за яйца с изключение на едно. То е с залепени точки от перфоратор.
Салфетките ни са сгънати първо на триъгълник, след това завити на фуния. Пъхнати в зелено конусче от картон те са отново като нашите любими нежни калии.
Ако нямате ваза в подходящият цвят, ние сме използвали бутилка от почистваш препарат и само сме я вързали с зелена панделка.
   Успех!
   
   
Банер
Банер
Банер
Банер