bag.jpgВреме е за почивка и пътешествия. Старите ни чанти са ни омръзнали и искаме нещо да променим и в туристическият си гардероб.

Аз Ви предлагам да направим заедно стъпка по стъпка чанта за плаж и за град от плат и да я декорираме с камъни.

handbag_instr.jpgМатериали: 1 m х 0,80 m раиран плат в бяло и синьо, тъмно син плат 0,50 m х 0,80 m, подлепващо, памучна прежда, 1 опаковка червени камъни, конци за шиене, креда

Инструменти: линия, ножица, ютия, вакуумен апликатор -Viva decor , Изпълнение:

Подготовка преди работа: За да изработите кройка- разпечатайте в най-близкият копирен център схема N1 до достигане големината на квадрата или чертайте директно върху плата.

 

 1. Налагаме шаблона веднъж и още веднъж- огледално за получаване на цялата кройка върху гърба на подлепващото. Повтаряме действието  4 пъти. Изрязваме изделията  с резерва.
 2. Залепяме подлепващото с ютия върху гърба на синият плат. Изрязваме по края. Ушиваме по червената линия две по две изделията. Обръщаме и изглаждаме отново.
 3. Начертаваме 3 правоъгълника върху раирания плат с размери:

1 брой: 15см х 95 см, 2 броя - 55х 30 см.

Сглобяваме ги по схема N 2. събираме ъглите с еднакви цифри и сгъваме по пунктирите. За да съберем страниците в дъното и дръжките изработваме по 4 плохи. Вмъкваме раираният плат в синята платка и ушиваме.

 

 1. Ще се наложи да ползвате услугите на ателие за поставяне на капси. Поставете ги на  място  с кръг от схема N1-4 броя.
 2. В зависимост от дебелината на конците направете ги на достатъчно много ката и както се изработва традиционната мартеница ги усучете във въже.
 3. Пъхнете в капсата въжето и направете възел. Повторете действието, като внимавайте дръжките Ви да са с еднаква дължина!!

 

Идва ред на най приятната част:

Декориране:
 1. Нарисувайте си котвичка на избрано от Вас място с креда ( или нещо, което знаете , че ще се изпере).
 2. Вземете вакуумният апликатор. Включете го и когато загрее започнете за принасяте камък  по камък с него до завършването на  котвата. Ще разберете колко бързо се работи за разлика от работата с пинцета!

За да се вдигне във въздуха   камъка- слагате пръста на  отвор във handbag.jpgапликатора и създавате вакуум за задържането му.

 1. Когато стигнете до желаното място за апликиране отпускате  пръста, а  камъка започва да се нагрява след притискането му към плата. Задръжте от 5 до 10 сек за да не се отлепят при пране. Действието се повтаря с необходимият брой камъчета за изработка на изображението.

Внимание: Вдигайте във въздуха камъка с лицевата страна към вас, за да остане лепилният слой към плата!

Браво! Вече си имате уникална чанта за хубавите летни преживявания!

Приятелски практични съвети:
 1. За да е твърда чантата може да ползвате плат за шезлонг или всеки друг по-тънък трябва да го подлепите. В едноцветната част , която се обръща след зашиване използвайте по-мек плат. Ако в цялото изделие  плата е твърд ушийте вълнообразните зони чрез окантване с веревна лента.
 2. Ако желаете дъното или зоната около дръжките да е по-твърда може да вмъкнете парчета със същите размери от PVC материи, за да са устойчиви на пране. Например: подложки за хранене или като накиснете с белина стара рентгенова снимка и получите плака за изрязване.
 3. Ако плата се разнищва може да го ушиете на оверлог, ако пък искате може да си изработите подплата като използвате същите размери на 3-те правоъгълника  и я съедините с основното тяло в шева обединяващ тъмносиният и раираният плат.

- Ако имате проблем с намирането на дебели памучни конци, използвайте готови синтетични въжета за простиране на пране от магазините със стоки за бита.

 

-Има един много голям проблем с намирането на мобилният телефон в големи дамски чанти. На брега има и  опасност екрана да се издраска от пясъка.

Ако вече ви е обхванала треската да шиете и са ви останали парчета плат направете си „котва”-джоб за телефон, пуснете я вътре от дръжката на чантата и по въжето , по въжето винаги бързо ще я издърпвате след звънене.

Успех!

 

Прочетете още...

Банер
Банер
Банер
Банер