imgp7542_resize_resize.jpgСигурно хиляди пъти сте си играли с кибрит в ръка и не сте се замислили колко интересна опаковка има.
Е сега разбира се  използваме предимно запалки, но когато бяхме малки....
Хайде, започнах да разказвам като възрастните хора.
Ако не сте си играли с кибрит, то поне преди известно време сте чели класическа литература.
Сега поколението на дъщеря ми чете за тийнейджъри с обица на езика, за това колкото лудории са направели в училище и как са ги изгонели от час.
Когато бях малка четяхме приказка за кибритопродавчка....тя зъзнеше в снега с босите крака, а ако някой си купуваше от нея кибрит си палеше огнището и стоеше на топло.
По случай вчерашният първи сняг съм Ви приготвила една изключително лесна и приятна схема за опаковка за любимият ви човек, или просто добър приятел.
Шанцата и е подобна на кибрит и с подръчни материали може да си я направите във вашият дом.
Има хиляди начини да поднесеш един подарък.
Може и с найлоновата черна торба от магазина, която няма да се разложи поне още 400 години на планета ни, но тъй като аз винаги съм харесвала малките подаръци ( като размер, например бижута) Ви гарантирам, че успеха да зарадвате някого с тази малка опаковка  е голям.

 

 

 

 imgp7612.jpg

Материали:


- Едноцветен тъмен картон -зелен, червен – по ваш избор
- Опаковачна хартия
- Телбод
- Двойно залепващо тиксо


Инструменти:


Ножица, линиика, молив, панделка за декориране или сатенена лента.

 shema_1_resize_resize.jpg

 1 Стъпка:


Измерете с линийка габаритите на вашият подарък. Ако най-големият размер е 45 мм, начертайте на цветният картон 5 квадрата със страна 60х60 мм по посочената схема_1. След това oще 6 квадрата по посочената схема_2  със големина на страната 56х56 мм. Намалявайте допълнителните квадрати винаги с 4 мм, независимо дали страната им е 20 или 90 мм.
Изрежете по всички крайни страни и натиснете с гърба на ножицата ( биговайте) по всички страни квадратите, който граничат с друг квадрат.
Означени са със прекъсната линия. 

 shema_2_resize_resize.jpg

 2 Стъпка


Изберете подходяща цветна опаковачна хартия, велур или интересен десен . Начертайте 5 последователни квадрата с размер на страната 62х 62 мм (добавяйте по 2 мм, без значение на големината на квадрата).Виж схема_3. И тук изрежете по крайните ръбове и натиснете с тъпо острие  пунктирите.

 shema_3_resize_resize.jpg

 3. Стъпка


Прегъваме двете изделия по пунктирите. Следим стрелките на схема _2 и схема_3
- Квадрати 6 и 7 лягат върху 1;
- Квадрати 8 върху 2, a 2 върху3;
- Квадрати 9 върху 4, a 4 върху 3;
- Квадрати 11 и 10 лягат върху 5;
Защипваме квадрати 6 с 10 и 7 с 11 с телбод. В образувалият се кух куб пухаме квадрати 9 и 8.

 imgp7541_resize copy_resize.jpg

 4. Стъпка


Поставяме двойно залепващо тиксо на 8, 9 и 12 квадрат от гърба на хартията. Залепяме ги след прегъване то двете отделни части.
Готови сме с чекмеджето и неговата кутийка.

 imgp7532_resize.jpg

 Съвети!
- Ако опаковачната ви хартия е много тънка и не би стояла стабилно в куб, използвайте шаблон от картон по схемата и го подлепете на хартията с лепило на водна основа.
- Колкото е по-малка опаковката, толкова де сените , който избирате трябва да са с по-малки фигурки.- Декорирайте според това за кого ще е подаръка по подходящ начин .
Може да залепите панделки, закачлива дръжка за чекмеджето от сатенена лента или палави очички.

 imgp7578_resize_resize.jpg  Как да направите от ефектна прежда косата на тази опаковка за вашият любим  тийнейджър , ще научавате в следващите ми статии .
   
   
   
   
Банер
Банер
Банер
Банер