farme_1_resize.jpgМатериали: картон „вел-папе”, карон 350 г/м2 картон  и картон 200 г/м2 всичките с размери: 17/25 см; 8 рапанчета или мидички, малко пясък, една кръгла мида, дървена халка, памучен конец, синя постна боя (темпера, акварел или акрил), лепило Ц200, лепило „Хелми”, червено фолио( тиксо или гланцово блокче)

...И разбира се снимка на любимият Ви човек.

Инструменти: ютия, макетен нож, ножица, молив, триъгълник.
1. Махаме горният слои на вел-папето, за да се вижда слоя с гофрираната хартия.
2. Очертаваме върху нея с ютия контур на нашата лодка.
3. Намазваме само високите части на хартията с парцал и синя боя.
От картона 350 г/ м2(капак на кутия за обувки) очертаваме 17/25 см правоъгълник и правим разрез като на схемата с червено ако решаваме снимката да стои сама или ще направим по-късно отвори, ако решим рамката да стои на стена.
4.Намажаваме повърхността с Ц 200 без вертикалният червен правоъгълник и залепете картона от 200г/м2( нашият е бледо жълт) отгоре.
5. Изрежете прозорче във лодката за вашата снимка и залепете по ъглите снимката от вътрешната и страна с тиксо.
6. Залепете лодката в центъра на двойно подлепеният правоъгълник.
7. Сложете лепило „Хелми” по края на картона и залепете рапаните като лъчи на слънце в горният ъгъл и по края от дясната страна.
Ако не Ви помага крачето му за да стои само и желаете рамката да е на стена перфорираните правоъгълника и пъхнете памучен конец.
Нашият е усукан 125м/100 г на 8 ката .
8. Спасителен пояс го прикрепям с червено фолио, като преди това съм прикрепила и усукан конец като за мартеница.
Ако не сте били на море, изрежете просто правоъгълник от „Вел-farme_2_resize.jpgпапето” , боядисайте го със зелено и заменете пояса с декоративно копче.
shema_frame_resize.jpgРапаните може да замените с навити спираловидно конци, кръпки върху картона с кръстат бод и някое сухо цвете от последнта разходка.

Успех и приятни емоции със снимките от летните моменти!

Ваша Ваня Бонова-Маринова

 

Банер
Банер
Банер
Банер