hande_made_frog.jpg

Как да си направим - ръкохватка за топли съдове?

 Нямаме снимка към статията ми как се хваща гореща тава с готовата ръкохватка. Оказа се, че готова е по-интересна за децата на двора и снимките са само как хващаме домашният ни любимец за да го приберем в клетката му.

Материали: една зелена хавлиена изтривалка, 2 бели големи копчета, 2 черни копчета-  тип „Бомбе”, конци и игла за шиене, вата и оранжев памучен плат 20/15 см.
Инструменти: ножица, креда, машина за шиене...и най-вече желание за работа-;))
Изработка:

 hande_made_frog10.jpg 1. Изрязваме от ватата и памучният плат елипса. Ширината и е равна на ширината на изтривалката, а дължината и е равна на това колко максимално Ви се разтваря ръката (между палеца и показалеца)
 
 hande_made_frog2.jpg  2. Тигелираме плат, вата и пак плат с концентрични елипси една в друга. Поставяме достатъчно ката вата, така че да не ни е горещо при захващане на топли съдове!1!!
 hande_made_frog11.jpg  3. Разпаряме изтривалката в горната тясна част и по дължината в участъка равен на половината на елипсата.
   4. Обръщаме изтривалката на обратно, пъхаме в горната и част елипсата и изрязваме изтривалката за да е с равни закръгления на горните си ъгли.
 hande_made_frog7.jpg  5. Изминаваме по периметъра на елипсата с шевна машина или на ръка, като внимаваме да се съединяват лице с лице давата плата.
6. Обръщаме изтривалката на лице и зашиваме копчетата като очи. ПЪрво по-голямото бяло и след това по едно черно в него.
Приятна работа!@
Банер
Банер
Банер
Банер