p1040144_resize.jpgКолко често пеете на своето дете? А колко песнички знаетe? Дори да не са много, това не трябва да ви отказва да научите заедно със своето бебе или малко дете едни от най-любимите детски песнички - не само на бъларски, но и на английски.

Всичко това е поднесено с много любов и под формата на игра в развиващите музикални занимания за бебета и деца „Бебешка музика”. В малки групи майките
(а може и татковците, бабите или гледачките) пеят, имитират звуци и движения, танцуват, а децата се запознават с обстановката и другите деца, с музиката, движенията и песните и се включат активно тогава когато са готови.

Музикалните занимания са в рамките на 60 минути, в които динамично се редуват песни, танци, слушане на музика. Основен акцент е поставен на музикалната анимация – или ритмичното свързване на движения с музика.

ri ri ra muzikant 022_resize.jpgГрупите се събират в часовете преди обяд – от 10 до 11 или от 11 до 12 часа три дни от седмицата. Във вторник – на Елемаг (кв. Изгрев) в центъра на сдружение „Естествено”, в сряда и четвъртък в Младост 3, а в петък в Лозенец (срещу Кошарите) в „Ри ри ра – стая за игра”. Поради ограничените места, записването за участие е предварително на Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на телефон 0888 580 964. Ако искате да прочетете повече за заниманията и да разгледате снимки и видео – заповядайте на  www.rabotilnicata.com
Програмата на всеки музикален час започва с песен за „Добре дошли” с която всяко дете се поздравява поименно. Следва разпяване с кратка песничка за малкото агънце която се изпълнява от името на всяко дете и с помощта на плюшено снежнобяло агънце. Продължаваме с най-популярните български детски песни – „Зайченцето бяло”, „ Ние сме войници”, „Тръгнал кос”, „У дома часовник трака”, „Пеят, скачат палците” както и с няколко популярни народни песни – „Боряно, bebe_piano_resize.jpgБорянке”, „Седнало е Джорето”. На песните деца и родители пеят и ритмично подражават на музиката с дървени кубчета и детски дрънкалки.

Специално място е отредено на класическата музика – Моцарт, Вивалди, Бетовен, Хайдн се слушат 3 до 5 минути и се дава възможност през това време деца и родители  да починат и да се заредят с енергия за танци.

Организатор и ръководител е Елица Ткачова, майка на 2 деца, музикален ентусиаст с афинитет към заниманията на родители и деца. От 4 годишна свири на цигулка, а от 7 на пиано, по професия е ПР специалист.

 

Банер
Банер
Банер
Банер