petya_nenovaТя е винаги усмихната, лъчезарна и любезна с пациентите си. По професия е ренгенов лаборант и живеее в китното  градче Павел баня в розовата ни долина.


Намирала е начин да релаксира след натовареният ден с плетене на една кука и изработката на приказни аксесоари. Фибички, пръстенчета, гривни и диадеми – всички те в страхотни ярки цветове. Фино изплетени на една кукичка, гарнирани с камъни, сатен и органза като цъфнали цветя в градина или малки оживяващи животинки за дечицата. Манекенка и е нейната сладка дъщеря Калина. Винаги нагласена с много женствените флорални аксесоари. Подходящи за официални събития, винтич стил или просто за да разведрите ежедневнито на всеки, който я погледне. Започнах да плета от много ранна възраст-разказва Петя-От баба си научих основните неща в плетивата, а по-сложни изделия се налагаше да си ги превеждам сама от схеми на немски език. По времето когато бях малка, а и сега няма много книги и списания за плетива на български език.
book_1Затова, като  получих преди няколко дни  за подарък- книга за плетене на аксесоари на една и две игли  "Всеки може да плете" се зарадвах истински.

С нея всеки може да се научи да плете, защото има подробно описание както на основните стъпки в плетенето така и за по-сложни изделия на български език с много красиви фотографии, точни схеми и легенди към тях.Това е първата книга на това ниво на българският пазар. Написана е от английски дизайнер и е със страхотни идеи за малки кокетни аксесоарчета.

С такъв акцент и най-скучката дреха предизвиква интерес.

Те не са трудни, бързо се завършват, а това е много важно за всеки един начинаещ.

Всеки плетач се радва на готовото си произведение.

 

book_2Схемите за аксесоари в книгата са не само за нас дамите, а и за нашият дом.

Сигурно всеки от Вас си почива вечер пред телевизора с някоя плетчица и какво по-хубаво от това и дома ни е да е красив както и дрехите ни.

Хобито ни е такова, че може спокойно да си бъбрим със семейството вечер до камината и едновременно с това да си плетем и плетката. А и идва сезона, през който най-много време стоим в къщи и всеки един от нас може да „задълбае“ в някаква област, която го интересува и да си има един собствен свят с интереси.


Аз плета от много години и е имало кой да ме научи, сигурно много от Вас не са имали този късмет. Курсовете са само в големите градовеи не са достъпни за всички нас, а с книгата може да го направите когато и където пожелаете.Аксесоарите, които аз правя са много харесвани от моите колеги и познати за подаръци. Зарадвайте и вие близък човек с такива нещица от книжката. Ние хората, които правим подобни неща освен времето и усилията влагаме и част от душата си в тях. Моите изделия може да ги намерите на моята страница в фаисбук . Всеки, който си хареса нещо може да го има след като ми пише, а тази книга може да научи и добрите плетачи като мен на тънкости или да им даде идеи за още нови красоти.

book_4Аз вече си харесах много схеми и Ви я препоръчвам -:)

Ето къде може да я намерите: електронна книжарница "Хермес"Можете да я намерите и в книжарници "Хермес" в гродовете София, Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, Бургас, Видин, Сливен и Пазарджик.
Ето и адресите:
http://hermesbooks.com/bookstores

book_3

 

Банер
Банер
Банер
Банер