Безплатни схеми за плетене

 dsc0258sМатериал: прежда за чорапи 50 г=210 метра

състав: 75 % вълна, 25% акрил

Мостра: 22 бимки/36 реда=10/10 см

Размер: модела е за крак с номер 37.

плета на 2 ката с игли 3 мм

Заплитаме правоъгълник с 90 бр. плетем жартиер  14 ръбчета, т.е 28 реда,
Завършваме първите 5 х15 брими, а другите ги плетем още
28 ръбчета(56 реда) докато направим  буквата “Г”.Слагаме маркери (конци или секретни игли) на местата с букви в схемата.

Разстоянието от буква до буква е 15 бримки. След това зашиваме по схемата, като съединяваме страните на образуваните  квадрати. успех!-:)

slipper paterncomba

kniited sock3

Всеки по-напреднал плетач обича да плете топли и красиви чорапки за дечица и внуци.
Дали по-дълги за да се показват красиво над ботуша или къси като терлички всички те имат по една трудна пета и пръсти.
Днес чорапите, за които искам да ви разкажа не са на 5 игли, нямат пета за плетене, а само пръстчета са малко по-трудни.
За тях трябва да умеете да плетете лява и дясна свивка, лява и дясна наметка и къси редове.
През цялото време докато плетете си представяйте крака на любимият ви човек в профил и ако не разбирате какво плетете парче, може да си изрежете по вашите размери цветните геометричните фигури от хартия и да ги съедините последователно.
Вземете си мярка на вашият крак: дължина на ходилото=В и височина на чорапа=Н
Моята плетена мостра е = 10/10 см =20 бримки/ 36 реда
Плета с чорапена прежда =на 2 ката, 50 гр= 210 метра.
Инструменти: игли за плетене: 3.00 мм и игла за зашиване

foot

1. Ходило ( червената кройка на схемата):
Заплитаме с контрастен конец (който по-късно ще изнижем) всички бримки равни на В+Н= 60 бримки и късаме конеца. След това започваме същинското плетене с преждата ни за чорапа. Слага ме се маркери на 7, 36, 50-та бримка. Плетем 8 реда лицева плетка, само в участaка на последните 10 т.е от 50 до 60 бримки е жартиер.

2. Изработка на пръсти
Плетем оранжевата кройка. На всеки нечетен ред
не плетем първата бримка т.е не се плете 1 бр. на 9 ред, на 11 ред не се плетат първите 2, на 13 ред-3 бримки, те стоят на иглата но не се изплитат.

3. Изработка на пета ( по-светло оранжевата кройка)
Продължаваме с изработката на пръстите, като на всеки следващ ред намаляваме големината му с по една бримка така още 6 реда,т.е с още 3 бримки по-малко, 
Още в първият ред на тази кройка започваме свиването от двете страни на маркираната 36-та бримка. Изработваме го с дясна и лява свивка в продължение на 14 реда като свиването става само в нечетен(лицев ред).
В тази кройка, след като сме направили късите редове с 6 бримки в началото, почваме обратното действие- допълнително ги добавяме отново една по една в 12 последователни реда. За да не се образуват дупчици проверете как се изработват късите редове.
След като сте готови с тази кройка ще забележите как малкото ви пръстче ще се падне по средата на петата. И тъйкато с петата ще сте свършили още в 14 ред от началото на тази кройка, останалите редове нямат свивки на петата. Участъка на ластика е без промяна-жартиер.
Отдъхнете си-:) Направихте най-сложната 3-та част.....

4. Kапаче

Тази част е 8 лицеви реда с 8 реда жартиер в областта на ластика. Прилича на ходилото , но с по-малко бримки.Това е като капаче върху крака и е най-горната видима част.
Изработихме по-голямата част от необходимите част за чорапа. Остава само една, която е обсолютно огледана симетрия на третата част. В областта на пръстите се повтарят намаляването и увеличаването
6 пъти по 1 бримка в лицевият ред, но в маркираната бримка за пета вече не се свива, а се наддава в 7 поредни лицеви реда със дясна и лява наддавка.

kniited sock1
В областта на ластика се плете жартиер.

В последният ред сте отново с първоначалните 60 бримки.
Браво на вас! Готови сте за зашиване-;)
Изнизвате контрастният конец и зашивате бримка в бримка.
Измерените в разтегнато състояние-35 бримки за ходило при мен са 36 номер на обувка=23 см.

kniited sock2
Препоръка, ако имате по-широк крак може да вмъкнете един или два къси реда само в областта около мястото за пета около 20-25 бримки.

 

 

detsko smПреди известно време се влюбих в един детски модел...за момченце.

Като си имам момиче, харесвам момчешките неща, а може би това важи и за вас -:)

Модела беше публикуван преди доста време в списание Сабрина (снимката с бялата прежда и остро деколте).

Едва сега по случай рожденният ден на племенника ми реших да го оплета.

Момичетата, който идват при мен на курс знаят, че обичам да плета в кръг и в всякакви странни кройки, за да няма шевове- какво да се прави страст-:)

Това е не защото мразя да шия плетива (кой ли ги обича?), а защото смятам, че освен новородените и ние нямаме нужда от шевове.

Така промених публикуваният модел в безшевна блузка с апликация (блузата със сивата прежда)

Обичам да ги започвам от врата, но този път е започната отдолу-нагоре.

Публикацията бе с остро деколте и  с кройки за по-малки деца. Аз съм използвала кройка за над 5 годишни деца - класически реглан.

 

1
Когато се плете в кръг, няма как да се изплетете цветна кола. След първият  цветен ред конеца  ви остава на лявата страна на колата. Следващият ред започва отново от дясно и  когато ви трябва цветният конец, той ще в ляво на цветната форма и няма как да плетете с него. Затова аз съм апликирала колата от разтегливо трико. Нарисувала съм ви една кола, за да си я разпечатата те.

detsko 1Използвани материали:

100 % памук(с приблизително еднаква дебелина-J)

Сиво х 200 гр:

Синьо, зелено, жълто, бяло и тъмно лилаво х 50 гр.

Използвани инструменти:

3,5 мм-обръч, игла за зашиване на ръкава, игла за плетене на 1 кука-2 мм

Мостра:

18 бримки =10 см

 28 реда =10 см.

Използвани плетки:

Лицева гладка: редуване на лицев(нечетен) и опаков (четен)ред

*плетена в кръг= четните и нечетните редове са винаги лицеви редове

Опакова плетка: редуване на опаков (нечетен)ред и лицев(четен)

* плетена в кръг= четните и нечетните редове са винаги опакови редове.

Използваната кройка е в см и е за дете с височина: 98-104 / 122-128 / 134-140 см.

Заплитате в кръг  бримките за гръб и предница 136/156/164 бримки.

Плетете в продължените на 24/28/31 см. Това е кройка за малко по-къс пуловер, за да се вижда ризата под него, ако желаете плетете още няколко см. Аз  съм плела в продължение на 30 см, въпреки че детете е 102 см, т.е трябва да гледам най-малкит размер.

Плетката е редуване на цветен и фонов конец.

1 ред-лицев цветен ред

2, 3 и 4-опаков цветен ред

5, 6, 7 и 8 ред-лицев фонов(сив) конец.

Плетката се редува до използване на 1 път от всеки цвят. След това до мишницата е само фон.

Изработката на мишниците :

Разделяте всички бримки на две части и поставяте маркери. На маркираните места свивате  по 4/6/8 бримки (свиването става както изработка на голям илик за копче).

Заплитате ръкавите с 39/40/41 бримки. Плетете през цялото време плетката с редуването на цветен и фонов конец, като наддавате на всеки 8 ред., т.е при започване на нов цветен ред  добавяте в дясният и левият край на реда по една бримка след първата и последната! Незабравяйте това! При достигане на 21/28/32 см е време да обединим на общо кръгово плетене тялото +двата ръкава. В двата края на ръкавите свиваме  по 3/4/5 бримки от двете страни и след това на друг обръч обединаваме трите части, като вмъкваме ръкавите на направините свивки за мишници. От тук в продължение на  16/19/20 см плетем отнова плетката с редуването на цветен и фонов конец, но в областта на тялото цветните редове са лицеви, а в областта на ръкава са опакови. За образуване на реглана си поставяме  маркери на местата където сме обединили ръкавите с тялото. Първата бримка до маркера я плетем лицево, втората и третата симетрично от двете страни я свиваме  в лява и дясна свивка с наклон през ред.

carЗавършваме блузката с  цветни 6  реда вместо 4 за да се навие бието на вътре и срязваме конеца. Очакват ви мнго цветтни конци за ушиване и една кола за монтиране-J. След зашиване на ръкавите, зашивате и мишниците. Свитите бримки ев края на ръкавите се зашивате със свитите бримки от тялото-бримка в бримка.

Гумите на колата са изплетени на 1 кука. В кръг от 6 синджирини бримки съм бръкнала и изработила 18 високи пълнежа. Това е от мен.

Приятно плетене!

grey_sock

Искам да споделя с Вас многоооо лесно терличе, изработено с класическа прежда 50/50 - вълна/акрил, 300 метра в 100 г, на два ката и на тънки игли - № 3, за да е стегнато и топло.

Избрала съм два цвята за изделието, за да видете на снимките дължината на отделните редовете.

От приложените снимките се надявам да ви е изключително лесно да разгледате етапите на изработка.

Веднъж научили модела може да си го изработите от букле и какви ли не по-ефектни и красиви прежди, защото не се съмнявам във вашата креативност-:).sock_1

Модела е без шев на стъпалото за да ни е комфортно, когато ходим с него.Използва техниката за къси или скъсени редове. Внимавайте при присъединяването им към по-горен ред, за да не се получават дупчици. Приятно плетене!

-  Нанизваме 44 бримки.
Броя им трябва  да е равен на дължината на ходилото в см и в разпънато състояние на мострата. 
Нанизваме ги на какъв да е ярък и контрастен конец с най-обикновеното нанизване - единично с единичен конец, за да може след завършването на терличето да го изнижем по-лесно.
- След нанизването срязваме конеца и започваме да плетем с преждата избрана за изделието. Изплитаме един нулев опаков ред от тъмно сивата прежда.
- Слагаме си маркери на първият ред след 3 и 9 бр.
Плетем цялото изделие жартиерна плетка, като от опаковата страна плетем късите редове.
1 ред : Тъмно сиво: 44 Опакови бримки
2 ред: Светло сиво:41 Опакови бримки, останали те 3 не се плетат
3 ред: Светло сиво::41 Опакови бримки
4 ред: Светло сиво:35 Опакови бримки, останалите 9 не се плетат
5 ред: Светло сиво: 35 Опакови бримки
6 ред: Тъмно сиво: 44 Опакови бримки. Изплитаме на реда всички и внимаваме с присъединяването на късите 2-ри и 4-ти ред.

sock_2

Повтаряме 10 пъти от 1 до 6 ред и се получава веревно парче.В последният 6-ти ред на 10-тото повтяряне свиваме последователно първите 22 бримки.

С останалите 22 на иглите изработваме един малък тъмен триъгълник (от 1-5 ред) отново с късите редове на последните 3 и 6 бримки.
Той ще се падне след зашиването най-отгоре на крака. Срязваме конеца поне на 1 метър от плетката.

Изнизваме контрастният конец.
Слагаме началото на плетката на игли, след това зашиваме нулевият и последния  5 -ти ред безшевно със вмъкване на ред с игла за шиене.grey_sock2

Когато стигнем до 22 бримка , бримките за зашиване от тъмният триъгълник ще свършат. Останалите 22 бримки от нулевият ред свиваме една след друга до края на реда.
Завършвайки това стигаме до петата и зашивам ръба - бобче в бобче.

Ако сте правили хубав перлен край  няма да ви личи зашиването, тук са и конците от смяната на цветовете.slipper_pinkjpg_sm

Ако не свиете тези 22 бримки в последните редове от лявата и дясната страна, а си ги плетете след присъединяването с гладка лицева плетка и прежда -тип букле, ще се получи варианта на снимката като кройка, а като цвят вие ще си го решите!

Успех!

knit_dress_1Материал: 200 г кафява прежда, 25 г. Розова прежда, (100 % акрил, 100 гр= 300 м)

Размер:38-40(европейска номерация)

Инструменти: 3,5 мм обръч, игла за кроше, гобленарска игла.

 Използвани плетки:

Гладка лицева плетка:

1 ред-лицев ред

2 ред- опаков ред

Жартиерна плетка:

Всички редове лицеви или всички редове опакови.

За този модел е добре да прочетете първо цялата схема и след това да се захващате с него за да не разплитате! Препоръчвам плетене в кръг до ръкавните извивки.

Предница:

Заплитаме 96 бримки от кафявата прежда и плетем 6 ръбчета жартиерна плетка.

След това продължаваме с гладка лицева плетка в продължение на 41 см =108 реда През цялото време свиваме симетрично от двете страни на всеки 3 лицев ред. Така в талията сме свили 18 бримки т.е имаме 60 бримки.

На 24 см(63 ред) от заплитането изработваме „цепка„ за прав джоб с ширина 10 см=17 бримки на 7, 5 см=13 бр от центъра на предницата.

Как се изработват цепките, от коитов този модел има много на брой. Вижте кройката, на гърба и на ръкавите и са означени с червен цвят на кройката?

Започвате 63 ред от лицевата страна на изделието, изплитате 8 бримки, след това с контрастен конец (които по късно ще унищожим) изплитаме бримкит,е които са равни на цепката в см. В случая 10 см=17 бр.След като са изплетени, те са на дясната игла. Една по една в обратен ред се връщата обратно на лявата игла. След коетопродължаваме да си плетем с кълбото което работите, без никаква промяна в плетка. Контрасниат конец остава вмъкнат в плетката.

В 63 ред изплитаме бримките от контрасният конец(17+), бримките до центъра на предницта(+13) и огледално до следващит джоб(+13)- общо 43 бримки.

След това повтряме действието за „цепката” и за десният джоб.

След изработката на вмъкнат ред за прав джоб продължавате да свивате до талията от двете страни до достигане на 35 см –ширина =60 бримки и височина на полата=41 см.

knit_dress_2След това плетете право без свиване в областта на талията 6 см=16 реда, и след което започваме да наддаваме до ръкавната извивка. 35 реда, на всеки 5 ред нададваме симетрично от дясно и от лявао с дясна и лява нададвака по една бримка 7 пъти. Така след 13 см нададване сме с 74 бримки. За изработаката на ръкавна изввка във всеки втори ред ( на всеки лицев) свиваме: 1 ред х4 бримки и 1 ред х3 бримки. След 14 реда( 5,5 см) започва изработката на вратната извивка.

Тя е дълбока 12 см, от които 8,5 см ще свиваме, а в останалите плетеме право. За изработката и свиваме както следва във всеки втори ред:1х3 бримки, 4 х2 бримки, 6 х 1 бримка. Остават рамената по 13 бримки =7,5 см за свиване в един ред.

За изработката първо на едното, а след това на другото рамо бримките изчакват на бримко държач( или се оставят на конец) в началото на извивката.След завършването на започнатато рамо, конеца се срязва и се връщаме да изплетем симетрично другото рамо. Дали рамената ще бъдат завършвани в един ред или след изплитане на рамената на гърба и ще бъдат зашите с вмъкмат ред решавате сами.

Изработка на гърба:

Кройката на гърба е аналогична на предницата. При нея вмъкнатите контрасни конци започват над областта на талията на 43 см от началото. Те са 13 на брой през 6 реда с ширина 15 см=26 бримки в средата на гърба. Единнственната разлика в кройката е вратната извивка. Тя се изработава 17 см след започването на ръкавната извивка в два поредни втори реда свиваме симетрично 1х13 бримки, 1х4 бримки. Плетем право 2 ред до достигане на 2 см дълбочина на вратната извивка. Завършваме двете рамена или зашиваме бримка в бримка с игла рамената.

Изработка на ръкав:

Заплитаме 62 бримки=36 см от кафявата прежда. Плетем 6 ръбчета жартиер след което започваме да плетем гладака лицева плетка и от 7 ред започва изработката на дъгата на ръкава. Тя е висока 17 см и свиваме както следва:

1х3 бр, 1х2 бр., 17х 1 бр., 2х2 бр., и последните 10 бримки свиваме в един ред.

Тук вмъкнатите редове с друг конец постепенно намаляват ширината си ( на кройката с червен цвят) 17см=29 бримки, 14,5 см=25 бр, 12,5 =21 бр, 10 =17 бр, 4=13 бр, изработени през 6 реда и централни разположени.

Зашиваме ръкава към предницата и гърба.

Изваждаме 142 бримки от вратните извивки и плетем бие пт 6 реда жартиер. Завършваме в един ред.

След сглобяване на изделието изработваме джобовете на предницата.За целта рзплитаме контрасният конец и нареждаме бримките от двете страни на образувалата се цепка на две отделни игли.За този модел неизработваме бордюр от ластик за джоба, затова още в първият ред свиваме последователно с розовата прежда всички бримки, които са по посока на плетенето, а тези които са в противополжната посока плетем докатао се образува квадрат, завършваме и зашивамесъс скрит бод от опаковата страна на изделието за да се образува джоба.

По аналогичен начин нанизваме бримките на всички вмъкнати контрасни конци и в единин ред с розовата прежда ги свиваме. Може да опитате да ги изплитате с игла на кроше със синджирена бримка, като първо изплитате от бримки на едната игла и след това от иглата с бриммки в другата посока. Между двете игли може да боднете в една от бримките и да изплетете с розовата прежда 3 ниски пълнежа. Срязвате конеца след завършване на цепката и ушивате конеца с гобленарска игла.

Ако желаете раетата на гърба да са оплетене едно в друго както оплитате изтървана опакова бримка то трбва да имате в предвид ДВЕ ОСНОВНИ НЕЩА:

1. Гърба автоматично в областта на цепките се свива с 3-4 см и още в начолото трбва да ги придвидите.

2. Заплитането се изработва от горе надолу. Т.е от вратната извивка и достигайки на кръста последната лента трябва да е срязана посредата за да я закрепите с две копчета в края, както на снимката. За целта веднага след първият вмъкната конец на кръста плетте разделено двете части (лява и дясна) на гърба (както се изработват две рамена) и след това ги обединявате на общо плетене за да вмъкнете вторият конец. Накрая когато ги оплитате бримките с розовият конец ги обиколете кафявите раета „Г”-образно

 

Подробности по това как се изражотват джобови и още много тънкости можа да намерите на сайта на работилницата 

Успех!

08_resize

Размер: 36 (38/40) 42 Европеиска номерация
Материал: За елека 500 (550) 600 г и за шала 300 (250) 200 г прежда синьо-лилав меланж, тип "Big Ball Spezial" (100% полиакрил, дължина 180 м/200 г) от Shoeller& Stahl; игли за плетене № 12.
Ластик: крайна бримка, 1 лицев, *2 опакови бримки, 2 лицеви, повтаряйте от *, за¬вършете с 2 опакови, 1 лицева, крайна бримка.
Основен мотив - гладка лицева:
-* нечетни редове-лицеви, 
- обратни ( четни)- опакови
мостра:
ластик 9бримки/и9реда = 10х10см; гладка лицева 7бримки/и9реда = 10 х 10 см.

 

 

 

Продължение...

07_resize

 

Размер: 36/38 (42/44) Европейска номерация
Материал: 550 (600) г светло зелена прежда, тип "Лимбо" (100% вълна,  125 м/50 г) от Shoeller& Stahl: обръчи за плетене № 3,5 и 4.
Ластик  с игли № 3.5: Редувайте 2 лицеви, 2 опакови.
Основен мотив с игли № 4: Плетете плетениците повтора по схемата. В четните крайни бримки плетете бримките както се появяват, съответно както е указано.
Мостра: основен мотив 20 бр/ 30 реда = 10x10 см.

undefined

 

Продължение...

02_resize

Размер: 36/38 (40/42( Европейска номерация)
Материал: 250 (300) г червена прежда, тип "Elfin" (90% полиакрил, 10% мохер,  140 м/100 г) от Shoeller& Stahl; игли за плетене № 7 и 8, кукичка за една кука № 6.
Жартиерна плетка: всички редове се плетат с лицева бримка.

Основен мотив 1 повтаряте текста в звездичките в целият ред с игли № 8:
- 1 ред: крайна бримка, *1 лицева, 1 наметка* крайна бримка;
- 2 ред: крайна бримка *изпускаме всички наметки и плтеем ОБ* крайна бримка;
- 3 ред: Лицев;
- 4 ред: лицев.
Повтаряме от *от 1 до 4 ред.

Основен мотив 2 с игли № 7:
1, 3, 5, 7 и 9 ред: крайна бримка *4 лицеви бримки, 2 опакова бримка*, завършете с 4 лицеви, крайна бримка;
2 и всички чет¬ни редове: опакови редове;
11, 13, 15, 17 и 19 ред: крайна бримка, 1 лицева, *2 опакови бримки, 4 лицеви, завършете с 2 опакови, 1 лицева, крайна бримка.
Повтаряйте от * от 1 до 20 ред.

Основен мотив 3 с игли № 8 в :
1 ред:1 крайна бримка: *1 лицев, 1 наметка; 2 крайна бримки
2 ред: *1 лицева, изпускаме наметките;
3 ред: лицева бримка;
4 ред: О бримка.
Повтаряйте в * от 1 до 4 КР.
Мостра: основен мотив 1 - 12 бримк/16 реда = 10 х 10 см;
основен мотив 2-13бр./22реда=10х 10 см;
основен мотив 3 -12 бр./ 16 Реда = 10 х 10 см.

 

Продължение...

youngfashion_resize

Размер:
55-57 см –обиколка на главата
Необходими материали: 100 г синя прежда с бабуни  и гладка прежда в същият цвят.
Инструменти: прави игли  № 5 и № 8.
Използвани плетки

undefined

Продължение...

volant_hat_sm

Размер: Универсален
Необходими материали и инструменти: 200 г за шала и 100 г за шапката тъмнолю-лякова лентова прежда (100% акрил; 50 г = 32 м); прави игли № 8.
Използвани плетки
Жартиерна лицева: Във всички лицеви и опакови редове бримките  се плетат само налице.
Бримкова проба: 10 бримки и 14 реда в жартиерна плетка = 10 х 10 см.
Техника на изработване:

Продължение...

kombponcho_resize.jpg

Ако и Вие искате това пончо, взимайте иглите и да започваме.

След малкият урок за основните бримки в ръчното плетиво искам да споделя с Вас този лесен и ефектен модел за връхна есенна дреха.

­­Детско пончо „ПЕРУ” Размер : деца 100-120 см, 4-5 години

Материали: 220 г- Розова ”Пауталия”, 75 г- бяла „Пауталия”, 75 г- розова меланж „Ча-Ча”.

Инстроменти: 8 мм - игли за плетене. Кука -5 мм , или размер на иглите за постигане на мостра

Аксесоари: 5 копчета

Мостра: 10 см/10 см= 19 реда/ 12 бримки

Използвани плетки:

1.Гладка лицева плетека- от лицевия ред са лицеви бримки, от опаковият ред са опакови бримки.

2. Жартиерна плетка: от лицевите и от опаковите редове бримките са лицеви.

3. Ластик: 2 лицеви бримки, 2 опакови, от обратната страна са 2 опакови и 2 лицеви

detsko_ponchoperru copy.jpgИзпълнение:

I. Нанизваме 43 бримки от розовата прежда. Плетем ластик „2 лицеви, 2 опакови” целия ред в продължение на 3 см = 6 реда. След това продължаваме с 2 бримки - жартиерна плетка, 40 лицева гладка плетка и 1 крайна бримка до края на изплитане на първият правоъгълни. До 25-тия см = 48 реда редуваме в райета :

4 реда- розов меланж, 4 реда – бяла прежда, 6 реда розово.

От 48 ред до края плетем само в розово. Плетем общо 59 см=112 реда и два реда жартиерна плетка по ширина на целия ред преди завършване .След това изплитаме всички бримки и завършваме правоъгълник А .

II. Изваждаме с кука от указаното на схемата място с кръстчета - 43 бримки. Плетем в оказаната посока 2 бримки жартиерна плетка, 40 гладка лицева и една крайна бримка. Изплитаме правоъгълник В със същите размери 35 см/60 см ( 43 бримки / 114 реда) , като тук цветното райе, образувано от 3-те цвята се повтаря по цялата дължина. Завършваме с 2 реда жартиер.

III. В крайната бримка на двата правоъгълника изваждаме 102 бримки с розовата прежда( на схемата е с червен цвят). Плетем 3 см= 6 реда ластик. Изплитаме 55 (бримки от лявата страна)от тях , а останалите 47 плетем още 3 см. На следващият 3-ти ред правим илици. На 2 см от края ( по дължина) правим крайните илици, а останалите са на равни разстояния. Общият им брой е 5. Изплитаме и останалите 47 бримки.

Завършване: Покриваме изделието с мокра кърпа и изчакваме да изсъхне.

В жартиерните редове по края на образувалата се Г-образна фигура правим ресни с двойни конци с размер 6 см. При цветните райета в плетивото ресните са от цвета на преждата на реда. Зашиваме копчетата.

Закопчаването става по оказаните стрелки. Тези стрелки могат да Ви послужат, ако решите, че на тази дрехи не са ви необходими копчета и направо зашиете двата правоъгълника на тези места.

 

Банер
Банер
Банер
Банер